Titelstrijd Moto3 laait op na crash WK-leider

De Grand Prix van San Marino in de Moto3 heeft weer voor genoeg spektakel gezorgd. Zoals gewoonlijk bleef het veld grotendeels bij elkaar en dus werd de race weer in de laatste ronde beslist.

Ai Ogura vertrok vanaf poleposition, met Gabriel Rodrigo en Tatsuki Suzuki naast zich. Voor titelkandidaten Celestino Vietti en Raul Fernandez was het na twee bochten al klaar, Rodrigo pakte de leiding, met de twee Japanners achter zich aan.

Tony Arbolino, Darryn Binder en Jaume Masia kwamen zich na een paar ronden ook voorin melden, net als Dennis Foggia. De als negentiende vertrokken Binder deed wat hij zo vaak deed: helemaal naar voren rijden, zelfs de leiding pakken ... en crashen, waarbij hij Foggia nog bijna mee nam.

Ook John McPhee kwam zich voorin melden en drie ronden voor het einde ging hij naar de leiding, voor Rodrigo en kampioenschapsleider Albert Arenas ... tot Arenas in de voorlaatste ronde onderuit ging. In de zoals gewoonlijk chaotische slotronde werd het weer alle kanten op gegooid en hadden nog een kleine tien man kans op de winst.

Ogura ging naar de leiding, maar McPhee sloeg terug en pakte de overwinning. Ogura deed topzaken voor het kampioenschap met plek twee, voor Suzuki. Arenas blijft aan de leiding in het WK, maar Ogura en McPhee volgen hem op de hielen.