Ineos wil F1-team Mercedes overnemen voor 700 miljoen pond

Er lijkt een enorme deal ophanden in de Formule 1. Volgens oud F1-teambaas Eddie Jordan zou chemiebedrijf Ineos op het punt staan om 70% van de aandelen van het Formule 1-team van Mercedes over te nemen. Met de overname zou 700 miljoen pond gemoeid zijn.

"De Ineos naam staat al op de zijkant van de auto en ze hebben een technologische samenwerking, dus dit is een mooie uitweg voor Mercedes. Het team zal Ineos worden genoemd, maar het zal gerund blijven worden door de fabriek in Brackley en Mercedes blijft dertig procent van de aandelen houden", aldus Jordan, zo lezen we in de Mail on Sunday.

Bij de verkoop zou teambaas Toto Wolff ook zijn aandelen verkopen en daarmee lijkt ook een vertrek van hem aanstaande. De aandelen zouden na de verkoop in handen komen van Ineos-eigenaar Sir Jim Ratcliffe en het chemiebedrijf. Ratcliffe is geen onbekende in de sportwereld. Naast sponsoring in de Formule 1 heeft zijn bedrijf belangen in het voetbal met OGC Nice en wielrennen met Ineos Grenadier.

Mercedes heeft herhaaldelijk meegedeeld dat het Formule 1-team niet te koop is en wilde ook niet verder ingaan op het nieuws. "We vragen uw begrip dat we geen commentaar geven op geruchten en speculaties", zo liet het team weten.

De doorgaans goed geïnformeerde Jordan ziet in de verkoop van het team een goede uitweg voor teambaas Wolff en de Duitse autofabrikant. "Hoe kunnen ze zichzelf nog verbeteren? Dat kan niet. Toto’s reputatie als één van de grootste teambazen in de geschiedenis van de sport is al veiliggesteld." Na de deal zou Mercedes nog 30% van de aandelen behouden.