Osaka wint US Open na fraaie comeback

Tennisster Naomi Osaka heeft haar derde Grand Slam-finale bekroond met haar derde Grand Slam-titel. De 22-jarige Japans-Amerikaanse nummer vier van de plaatsingslijst rekende in de eindstrijd in New York af met de Wit-Russische Viktoria Azarenka, na jarenlange privéproblemen eindelijk écht terug op niveau.

Azarenka schoot als een dolle uit de startblokken en had binnen een half uur de eerste set te pakken. Ze plaatste een vroege break in set twee, maar daarna begon Osaka met een ommekeer en won ze de tweede set, waarna een break in set drie ook ongedaan gemaakt werd.

Op 4-3 plaatste Osaka de beslissende break, waarna ze het op haar tweede matchpoint afmaakte: 1-6, 6-3, 6-3. Daarmee werd Osaka overigens de eerste vrouw in 25 jaar die de eerste set in de US Open-finale verloor, maar er alsnog de titel uit wist te slepen.

Het is de derde Grand Slam-titel voor Osaka, na de US Open van 2018 - waar haar zege overschaduwd werd door het bizarre gedrag van verliezend finaliste Serena Williams - en de Australian Open van vorig jaar. Azarenka blijft steken op twee Australian Open-titels.