Uitslag FC Twente - Fortuna Sittard

FC Twente is het seizoen goed begonnen. Thuis in de Grolsch Veste won de ploeg uit Enschede met 2-0 van Fortuna Sittard. Queensy Menig en Danilo waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg.

Menig opende opende na tiende na een goede combinatie met Jayden Oosterwolde de score voor FC Twente. In het vervolg van de eerste helft kreeg Twente nog goede kansen op de 2-0, maar pas in de tweede helft nam de thuisploeg pas afstand van Fortuna. Debutant Danilo, die in de eerste helft nog voor open doel miste, maakte vanaf de penaltystip de 2-0.

Fortuna probeerde het nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar gevaarlijk werd de ploeg uit Limburg niet, waardoor FC Twente samen met Feyenoord en sc Heerenveen aan de leiding gaat in de eredivisie.