Ritzege Kragh Andersen in Tour

De veertiende etappe in de Tour de France, van Clermont-Ferrand naar Lyon over 194 kilometer, is gewonnen door Søren Kragh Andersen. De renner van Sunweb, die hun tweede ritzege deze Tour pakt, plaatste een beslissende aanval twee kilometer voor de streep en kwam alleen over de finish. Primoz Roglic behield het geel.

Het was weer druk vanaf de start waar veel renners uit het peloton probeerden te ontsnappen. Uiteindelijk waren het Edward Theuns en Stefan Küng die een succesvolle poging maakten en al gauw een voorsprong van zo'n drie minuten hadden. Het eerste colletje van de dag was de côte du château d'Aulteribe van de vierde categorie. Daar was Küng het eerste boven. Met het oog op de tussensprint waren Sagan en Schachmann van Bora uit het peloton ontsnapt. Groentruidrager Bennett kon aanvankelijk mee maar moest uiteindelijk lossen, waardoor Sagan in de strijd om het groen vier punten inliep. Daarna lieten ze zich weer afzakken. Theuns pakte de volle 20 punten bij de tussensprint.

De tweede beklimming van de dag was de Col du Beal van de tweede categorie. Küng en Theuns begonnen met een voorsprong van vijf minuten aan de col. Die voorsprong werd langzaam minder naarmate de klim vorderde. Uit het peloton moesten de mindere klimmers en sprinters lossen. 1,5 kilometer onder de top reed Küng weg bij Theuns en hij kwam als eerste boven. In de afdaling was het de ploeg van Sagan die aan kop reed omdat groenetruidrager Bennett op achterstand reed. Theuns werd ondertussen teruggepakt door het peloton wiens achterstand op Küng was teruggelopen naar anderhalve minuut.

De Cote de Courreau was een colletje van de derde categorie. Küng was daar als eerste boven. Het peloton zat daar een kleine 50 tellen achter. De groep met Bennett volgde op 2,5 minuut. In het peloton was CCC Bora inmiddels aan het helpen. De achterstand van de groep Bennett bleef echter hetzelfde. Zo'n 80 kilometer voor de meet werd Küng teruggepakt. De groep Bennett leek het terug aansluiten bij het peloton op te geven en capituleerde.

Op 50 kilometer van de streep waren het nog altid bora en CCC dat het tempo in het peloton bepaalden. De afsluitende beklimming was de tweeluik Côte de la Duchère en Côte de la Croix-Rousse, allebei van de vierde categorie. Inmiddels was het Jumbo dat weer voorop in het peloton reed. Het was Benoot die aan de voet van de eerste klim uit het peloton reed en hij sloeg gelijk een gat. Hij werd een paar kilometer later echter weer bijgehaald door het peloton.

Kämna, gisteren nog tweede, was de volgende die het probeerde. Hij redde het echter ook niet. Het bleef erg onrustig in het peloton met verschillende uitvallen. Kragh Andersen slaagde er zo'n twee kilometer voor de streep wel in een beslissende voorsprong te nemen en kwam als winnaar over de streep.