Van Vleuten soleert naar ritwinst ondanks materiaalpech in Giro Rosa

Annemiek van Vleuten heeft direct een grote slag geslagen in de tweede etappe van de Giro Rosa. De Nederlandse wereldkampioene won met meer dan één minuut voorsprong op Anna van der Breggen, nadat Van Vleuten eerder in de etappe nog te maken had met mechanische problemen.

De tweede etappe in de Giro Rosa was direct een lastige met verschillende beklimmingen op het parcours over het 124 kilometer lange parcours in Toscane. In de laatste twintig kilometer begon de rensters aan de beklimming van de Seggiano, een klim van tweede categorie over onverharde wegen en daar liet Annemiek van Vleuten direct zien dat ze in uitstekende vorm steekt.

De wereldkampioene reed iedereen uit het wiel op de beklimming, waarna de Nederlandse te maken kreeg mechanische problemen. Ze zag haar landgenote Anna van der Breggen passeren, maar na een achtervolging liet ze weer Van der Breggen achter en won met 1.16 op de Nederlandse kampioene

Door de winst van Van Vleuten is ze ook de nieuwe leidster in de Giro d'Italia Internazionale Femminile. Ze heeft daarin een voorsprong van meer dan één minuut op Van der Breggen.