Zverev en Thiem naar finale US Open

Tennissers Alexander Zverev en Dominic Thiem gaan strijden om de titel op de US Open in New York. De als tweede geplaatste Oostenrijker Thiem gaat zijn vierde Grand Slam-finale spelen, de als vijfde geplaatste Duitser Zverev zijn eerste.

Thiem nam het op tegen de Rus Daniil Medvedev, als derde geplaatst. In de eerste set was het een eenzijdige partij, daarna plaatste Medvedev een snelle break, maar die gaf hij op 5-4 weg en daarna volgde een spannende, door Thiem gewonnen tiebreak.

In het derde bedrijf was het wederom de Rus die een vroege break geplaatste, maar opnieuw pakte Thiem die op 5-4 terug en ook dit keer resulteerde dat in een tiebreak. Daarin kwam Medvedev terug van 1-5 naar 4-5, maar daarna maakte Thiem het alsnog af: 6-2, 7-6 (7), 7-6 (5).

Zverev speelde tegen de als twintigste geplaatste Spanjaard Pablo Carreño Busta, die uitstekend van start ging en in anderhalf uur de eerste twee sets won. Zverev draaide het vervolgens om en maakte het in set vijf - waarin de Spanjaard hem op het lichaam en hoofd raakte - overtuigend af: 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3.