Merlier sprint naar winst in zesde etappe Tirreno-Adriatico

Tim Merlier heeft de zesde etappe van Tirreno-Adriatico gewonnen. In een massasprint was de Belgisch kampioen te snel voor Pascal Ackermann en Magnus Cort.

De zesde etappe van Castelfidardo naar Senigallia over 171 kilometer was in het begin nog lastig met verschillende beklimmingen, maar de etappe was in de laatste tachtig kilometer volledig vlak, waardoor de topsprinters een derde kans kregen in deze ronde.

In het begin van de zesde rit zouden er vijf renners wegrijden en uiteindelijk een maximale voorsprong van drie minuten pakken, maar met dertien kilometer te gaan was de vroege kopgroep ingerekend, waarna de sprinters zich op konden opmaken voor een nieuwe massasprint in de Tirreno-Adriatico.

In die sprint ging Fernando Gaviria vroeg aan met in het wiel Tim Merlier. De Belgisch kampioen kwam makkelijk uit het wiel van de Colombiaan en sprintte naar zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau. Pascal Ackermann, die de eerste twee etappes wist te winnen in deze Tirreno-Adriatico, kwam nog sterk opzetten en werd uiteindelijk tweede, voor Magnus Cort. Mike Teunissen mengde zich ook in de massasprint en werd uiteindelijk vijfde.