Nieuwkomer Willian direct belangrijk voor Arsenal in openingsduel PL

Arsenal is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een zege op promovendus Fulham. Topaankoop Gabriel Magalhães was bij zijn debuut trefzeker, maar het was vooral die andere nieuwkomer, Willian, bewees een meerwaarde te zijn. Het werd 0-3.

Arsenal won wel de FA Cup en Community Shield, maar eindigde wel telerustellend achtste in de Premier League. De ploeg haalde deze zomer tot dusver twee nieuwe spelers binnen. Willian kwam transfervrij over van Chelsea, Gabriel werd voor ruim 25 miljoen euro overgenomen van Lille. Beide spelers begonnen direct in de basis.

De openingsfase was dus voor Fulham, maar het was Arsenal dat in de achtste minuut op voorsprong kwam. Fulham-verdediger Tim Ream wist een schot van Granit Xhaka niet weg te werken, waarna Willian op Marek Rodak stuitte. De keeper kon Willians inzet niet vasthouden en van dichtbij opende Alexandre Lacazette de score. Arsenal bleef in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij en Willian liet zich daarbij gelden. Tot doelpunten kwam het echter niet.

Na rust liepen de bezoekers dan alsnog verder uit. Uit een hoekschop van Willian kopte Gabriel de 0-2 binnen, waarna Willian niet veel later ook de aangever was bij de 0-3. De Braziliaan vond Aubameyang op de linkerflank en Arsenals topscorer van het afgelopen seizoen schoot met veel overtuiging raak. Zo was Willian bij zijn eerste optreden voor Arsenal meteen bij drie doelpunten direct betrokken. Met twee assists heeft hij bovendien al evenveel goals voorbereid als Mesut Özil in het afgelopen seizoen. De Duitse grootverdiener zat opnieuw niet bij de wedstrijdselectie van The Gunners.

Arsenal speelt volgende week thuis tegen een andere ploeg uit Londen namelijk West Ham United. Voor Fullham wacht een uitwedstrijd bij medepromovendus Leeds United.