Van der Voort plaatst zich voor World Series of Darts Finals

Vincent van der Voort heeft zich gekwalificeerd voor de World Series of Darts Finals. De Noord-Hollander bemachtigde vrijdag één van de vier overgebleven startplekken tijdens het kwalificatietoernooi in Niedernhausen. Voor Van der Voort wordt het zijn debuut op dit toernooi, dat sinds 2015 op de dartskalender staat.

Van der Voort startte met een sterke zege op Josh Payne (5-3) en rekende daarna ook af met Marko Kantele (5-4) en Scott Waites (5-2) om de finaleronde te halen. Daarin wachtte Madars Razma, die zich te sterk toonde voor Stephen Bunting, Luke Humphries en Jamie Hughes.

Razma kwam in de finale op een 2-1 voorsprong, maar Van der Voort won vervolgens drie legs op rij. Zijn Letse tegenstander pakte daarna nog één leg, alvorens The Dutch Destroyer het met een 92-finish afmaakte. Naast de Nederlander wisten ook Steve Beaton, Joe Cullen en Harry Ward zich te plaatsen voor het eindtoernooi.

De World Series of Darts Finals staat van 18 tot en met 20 september op het programma in Salzburg. Toppers als Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price, Glen Durrant en Nathan Aspinall zijn al geplaatst voor dit evenement. Ook Dimitri van den Bergh en Fallon Sherrock maken dan hun opwachting op het grote podium. Vanwege het coronavirus konden de reguliere World Series-evenementen niet gehouden worden. Er zijn daarom vooral wildcards uitgedeeld voor het eindtoernooi.

De darters van de PDC komen nu in actie tijdens de Autumn Series. Vijf vloertoernooien in Niedernhausen. Deze toernooien tellen mee voor de kwalificatie voor de World Grand Prix. 

World Series of Darts Finals Qualifier- Laatste zestien
Gabriel Clemens 5-3 Jonny Clayton
Steve Beaton 5-2 Steve Lennon
Joe Cullen 5-2 Callan Rydz
Jesus Noguera 5-0 Max Hopp
Chris Dobey 5-1 Ron Meulenkamp
Harry Ward 5-3 Joe Murnan
Madars Razma 5-2 Jamie Hughes
Vincent van der Voort 5-2 Scott Waites

Finales
Steve Beaton 5-3 Gabriel Clemens
Joe Cullen 5-3 Jesus Noguera
Harry Ward 5-3 Chris Dobey
Vincent van der Voort 5-3 Madars Razma