Frank Rijkaard zegt nee tegen KNVB

Frank Rijkaard (57) wordt niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De trainer, die tussen 1998 en 2000 al eens eerder bondstrainer was, is benaderd door de KNVB om Ronald Koeman op te volgen, maar ziet een terugkeer in het profvoetbal als coach niet zitten.

Op 16 januari 2013 werd Rijkaard ontslagen als bondscoach van Saudi-Arabië. Hij gaf toen al aan dat het mooi was geweest met zijn trainersloopbaan. Daarvoor trainde hij Galatasaray en won met FC Barcelona in 2006 de Champions League.

Rijkaard was volgens de directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma de ideale kandidaat-bondscoach en iemand die perfect paste in het profiel wat de KNVB had opgesteld na Koemans vertrek. Ook de spelersraad van het Nederlands elftal was positief. Inmiddels is de KNVB doorgeschakeld naar de volgende kandidaat voor het bondscoachschap en diens beschikbaarheid. De voetbalbond houdt de hoop de opvolger van Koeman voor de volgende drie interlands in oktober tegen Mexico, Bosnië-Herzegovina en Italië te kunnen presenteren.