Azarenka en Osaka naar finale US Open

Tennissters Viktoria Azarenka en Naomi Osaka gaan zaterdag strijden om de titel op de US Open in New York. De ongeplaatste Wit-Russische en als vierde geplaatste Japanse schakelden beiden een Amerikaanse uit in de halve eindstrijd.

Osaka opende de avond met een duel tegen de als 28e geplaatste Jennifer Brady, die haar eerste halve finale op een Grand Slam speelde. De kampioene van 2018 had het niet makkelijk, maar won de tiebreak in de eerste set dan weer wel overtuigend. Brady sloeg terug in set twee, maar een vrij vroege break in de derde set bracht Osaka alsnog de winst: 7-6 (1), 3-6, 6-3.

Azarenka haalde in 2012 en 2013 de finale, haar laatste op een Grand Slam-toernooi. Na jaren van diverse privéproblemen is ze weer terug en niemand minder dan 23-voudig Grand Slam-winnares Serena Williams (3) was de tegenstander. De Amerikaanse domineerde in de eerste set, maar daarna kwam Azarenka alsmaar beter in haar spel.

De tweede set werd een dominant optreden voor de Wit-Russische, die het in de derde set ondanks een dubbele fout in de uiteindelijk laatste game af wist te maken: 1-6, 6-3, 6-3 en daarmee kwam gelijk weer een einde aan Williams' droom om Margaret Court's record van 24 Grand Slam-titels in het enkelspel te evenaren.