Woods klopt Majka in lastige etappe Tirreno-Adriatico, Kelderman derde

Michael Woods heeft de derde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Canadees was in een sprintje te snel voor Rafal Majka. Wilco Kelderman kwam als derde over de meet op twintig seconden van Woods. Woods neemt door de winst ook de leiderstrui over van Pascal Ackermann, die de eerste twee etappes wist te winnen.

Na twee vlakke ritten werd het peloton op de derde dag getrakteerd op de nodige heuvels met daarin twee keer de steile klim van Poggio Murella. Nadat eerst lange tijd een kopgroep van acht voorop reed werd de vroege kopgroep op de laatste beklimming van de Poggio Murella (met stukken van meer dan 20%) één voor één gegrepen door het peloton.

Woods was van de favorieten die op de steile beklimming versnelde. De Candees kreeg Geraint Thomas met zich mee en ook Jakob Fuglsang, Aleksandr Vlasov en Wilco Kelderman lieten zien dat ze bij de betere hoorde deze beklimming. Toch wist Woods met een kleine voorsprong de top van de klim te ronden en alleen Rafal Majka kon in de afdaling het gat naar de 33-jarige Canadees dichten.

Majka en Woods zouden gaan uitmaken wie de derde etappe in de Tirreno-Adriatico op zijn naam zou schrijven. In de laatste kilometer koos Woods het wiel van Majka, waarna hij op 250 meter eruit kwam en makkelijk naar de ritwinst sprintte. Kelderman won op twintig seconden van Woods de sprint voor de derde plaats.