Fenomenale speerworp voor Vetter, Schippers wint 100m

Johannes Vetter heeft tijdens de Kamila Skolimowska Memorial in het Poolse Chorzow geweldig uitgehaald. De Duitse speerwerper, voorafgaand al de nummer twee aller tijden, benaderde het ongenaakbaar geachte wereldrecord van Jan Zelezy, die in 1996 tot 98,48 meter kwam.

In zijn derde poging haalde Vetter gigantisch hard uit, een poging die hij omschreef als 'één seconde waarin je van je tenen tot je borst en je handen voelt dat álles in die worp zit': 97,76 meter, meer dan drie meter verder dan zijn worp in Lucern in 2017, waarmee hij de nummer twee op de eeuwige wereldranglijst werd.

Die worp van 94,44 meter werd nog eens verbeterd in de volgende poging: 94,84 meter, de op vier na beste worp ooit, achter drie worpen van Zelezny en zijn eigen topworp. Dinsdag komt Vetter weer in actie, dan in Dessau.

Aardige bijzaak was de 100 meter bij de vrouwen, waar Dafne Schippers in 11,29 seconden de winst pakte, voor de jonge Poolse Ewa Swoboda (11,34). Kogelstoter Ryan Crouser haalde weer eens hard uit met 22,70 meter, wat voor hem bijna al niet meer bijzonder is.

Vetter's megaworp