Nederlands elftal niet opgewassen tegen dominant Italië

Het Nederlands elftal heeft zijn tweede duel in de Nations League verloren. Na de 1-0 zege op Polen moest Oranje in Amsterdam hun meerdere erkennen in Italië: 0-1.

Oranje leek met 0-0 de rust te halen, maar in blessuretijd van de eerste helft kwam Italië terecht op een 0-1 voorsprong. Nicolò Barella kopte een voorzet van Ciro Immobile binnen.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Nederland met Donny van de Beek, die in de basis mocht beginnen, de beste kans op de gelijkmaker. De inzet van de middenvelder ging via de Italiaanse keeper over. Even later probeerde Memphis Depay het nog, maar Oranje zou nooit dicht bij de gelijkmaker komen. Italië bleef makkelijk overeind tegen het Nederlands elftal.

Italië gaat door de nipte overwinning op Nederland alleen aan kop in groep 1 van divisie A met vier punten. Nederland volgt samen met Polen op één punt van de Italianen, terwijl Bosnië met het moet doen met één punt na twee wedstrijden.