Van Velzen naar Velsen

Telstar heeft zich per direct versterkt met Gyliano van Velzen. De aanvaller uit Amsterdam tekende maandag een contract voor twee jaar. Van Velzen stond voor het laatst onder contract bij Crawley Town dat uitkomt in de Engelse League Two.

“Ja natuurlijk ben ik enorm blij”,  vertelt trainer en technisch directeur Andries Jonker. “Met Gyliano halen we naast kwaliteit ook veel ervaring binnen. Hij heeft als jeugdspeler van Ajax en Manchester United en speler van onder andere Roda JC en FC Volendam een flinke bagage aan ervaring opgedaan. Ik denk dat hij met zijn kwaliteiten en ervaring een welkome aanvulling is op onze selectie”.

In 2012 maakte Van Velzen zijn debuut namens Royal Antwerp waarna hij neerstreek bij FC Utrecht. Na zijn periode bij FC Utrecht vertrok hij naar FC Volendam. Daar maakte hij grote indruk en kwam hij tot 59 wedstrijden waarin hij zeven keer scoorde en twintig assists maakte. In 2016 volgende de beloning in de vorm van een transfer naar Eredivisionist Roda JC. In Kerkrade kwam van Velzen tussen 2016 en 2019 tot 70 wedstrijden in de hoofdmacht waarin hij 8 keer doel wist te treffen. In 2019 maakte hij de overstap naar het Engelse Crawley Town. In Engeland kwam van Velzen tot 5 wedstrijden bij Crawley Town wat hem daarna verhuurde aan Aldershot Town. Bij laatstgenoemde club speelde van Velzen slechts vier duels. 

Van Velzen naar Velsen-Zuid dus. Eigenlijk liep het contract in Engeland nog één jaar door, maar in onderling overleg is besloten de verbintenis voortijdig te beëindigen. Vanaf het moment dat Van Velzen transfervrij was, nam zijn zaakwaarnemer Romano Denneboom contact op met Telstar-trainer Andries Jonker. Vervolgens was de overgang snel geregeld. Al moest de voetballer wel flink wat salaris inleveren. "We voetballen niet alleen voor het geld he? Minuten maken is het leukste."