Almere City verslaat Excelsior in spectaculair duel met 4-6

In de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft Almere City FC uit bij Excelsior met 4-6 gewonnen. Later op de avond volgen nog twee wedstrijden: FC Den Bosch – FC Dordrecht en Helmond Sport – NAC Breda.

Thomas Verheydt van Almere City opende al in de derde minuut de score. De bezoekers konden echter niet lang van de voorsprong genieten, binnen een kwartier was de voorsprong voor Excelsior. Voor de thuisclub scoorden Reuven Niemeijer en Elías Már Ómarsson (2x).

Daarna was het Almere dat drie keer tot scoren kwam via Faris Hammouti, Jearl Margaritha en opnieuw Thomas Verheydt. Ruststand 3-4.

De 3-4 leek ook de eindstand te worden maar vier minuten voor tijd gingen beide ploegen weer los. Xian Timmers scoorde het vijfde Almeerse doelpunt, een minuut later was het door Ómarsson alweer 4-5. Tim Receveur zorgde in de 88e minuut voor het laatste doelpunt van de wedstrijd: 4-6.

Update 19.24 uur
FC Den Bosch heeft zondagmiddag gewonnen van FC Dordrecht. In eigen huis was de eindstand 2-1.

Na ruim een half uur spelen bracht Kevin Jansen FC Dordrecht op voorsprong. Kevin Felide maakte vlak na rust de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd scoorde Paco van Moorsel de winnende treffer. Voor de Brabanders was dit de eerste zege van het seizoen.

Update 22.39 uur
NAC Breda is ook na de tweede speelronde ongeslagen. De Bredanaars wonnen uit bij Helmond Sport met 0-2. Huseyin Dogan scoorde uit een strafschop de 0-1 en in de slotfase verdubbelde Sydney van Hooijdonk de score.