Ten Voorde is Porsche Supercup-kampioen met winst in Monza

Op het circuit van Monza is het kampioenschap in de Porsche Supercup beslist. Er waren nog twee voorname kandidaten voor de titel voorafgaand aan de race: de Luxemburger Dylan Pereira vertrok vanaf plek vier, de Nederlander Larry ten Voorde - die een kleine achterstand goed moest maken - stond op poleposition.

De beslissende race van het kampioenschap begon met Ten Voorde op pole, Florian Latorre naast zich en Leon Köhler en Pereira achter hem. Ten Voorde behield de leiding bij de start, Pereira verschalkte Köhler en opende de aanval op Latorre's tweede plek. De safety car kwam vervolgens de baan op, omdat Philipp Sager bij de start crashte en de boel even opgeruimd moest worden.

Kort na de herstart kon de safety car alweer uitrukken: Hugo Nerman schoof in het middenveld de bandenstapel in. Na de herstart sloeg Ten Voorde een gat naar Latorre, die Pereira achter zich had - een situatie waarbij de Nederlander de titel zou pakken. Pereira móest dus naar voren, maar Köhler nam hem zes ronden voor het einde juist te grazen.

Ten Voorde kwam geen moment in gevaar, kwam nog één keer door de Parabolica en passeerde de finish als nieuwe Porsche Supercup-kampioen, voor Latorre, Köhler en Pereira. Het is de eerste Nederlandse titel sinds Jeroen Bleekemolen (2008, 2009), die op zijn beurt de opvolger was van Patrick Huisman (1997, 1998, 1999, 2000).