Titelstrijd Formule 2 blijft spannend na sprintrace Monza

De sprintrace van de Formule 2 op het circuit van Monza heeft een goede dag opgeleverd voor de spanning in de titelstrijd. Robert Shwartzman en Callum Ilott begonnen de race als gedeelde leiders, Mick Schumacher volgde daar net achter.

Louis Deletraz vertrok vanaf poleposition, met Dan Ticktum naast en Callum Ilott en Zhou Guanyu achter zich. Ticktum snelde bij de start naar de koppositie, voor Deletraz, Ilott, Yuki Tsunoda, Christian Lundgaard, Mick Schumacher, Zhou, Luca Ghiotto en Robert Shwartzman.

Tsunoda's auto gaf in de tweede ronde gedeeltelijk de geest en hij moest naar binnen, Schumacher had het mes tussen de tanden en ging in de Curva Grande langs Lundgaard. Voor Zhou was het na acht ronden klaar: de auto van de Chinees kapte ermee. Lundgaard pakte ondertussen plek vier terug van Schumacher, die Shwartzman achter zich aan kreeg.

Vroeg in de tweede helft van de race pakte Ilott de tweede plek over van Deletraz, maar Ticktum had intussen al wel een fors gaatje geslagen. Lundgaard nam de derde plek over van Deletraz, die Schumacher in zijn spiegels steeds dichter in de buurt zag komen.

In de voorlaatste ronde schoof Schumacher langs Deletraz naar plek vier, terwijl Lundgaard het bleef proberen bij Ilott. Ticktum's overwinning kwam totaal niet in gevaar, Ilott hield stand en werd tweede, voor Lundgaard, Schumacher, Deletraz en Shwartzman.

Ilott deelde de kampioenschapsleiding met Shwartzman en staat nu dus alleen op kop, Schumacher passeert zijn Russische teamgenoot en staat tweede.

Update 14.45 uur
Ticktum kwam na de finish in het grind te staan zonder brandstof. Hij kon zo geen brandstofmonster leveren om te testen en werd gediskwalificeerd, waardoor Ilott een gratis overwinning in de schoot geworpen kreeg.