Schumacher boekt indrukwekkende zege in Monza

Mick Schumacher heeft een indrukwekkende overwinning gepakt in de Formule 2. Op het circuit van Monza was de zoon van veelvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher de beste in de hoofdrace.

Met kampioenschapsleider Callum Ilott op poleposition, Yuki Tsunoda ernaast en Luca Ghiotto en Christian Lundgaard achter hen sprongen de lichten op groen. Ilott behield de leiding, maar Mick Schumacher kende vanaf de zevende plek een fenomenale start en knalde in één streep en nog voor de eerste bocht naar plek twee, voor Lundgaard, Ghiotto, Tsunoda en Nikita Mazepin.

Na een paar ronden dacht Ghiotto de derde plek over te nemen van Lundgaard, maar hij schoot rechtdoor en zakte terug naar plek zes. Lundgaard kwam na negen ronden als eerste van de voorste mannen zijn stop maken, waardoor Tsunoda opschoof naar de derde plek, achter leider Ilott en Schumacher en voor Ghiotto, Roy Nissany en Dan Ticktum.

Twee ronden later kwamen Ilott en Tsunoda binnen en voor de Brit ging het fout: hij liet zijn auto afslaan en verloor enorm veel tijd. Bijzonder pijnlijk, want kampioenschapsrivaal Robert Shwartzman reed in de achterhoede en dus had Ilott een mooie slag kunnen slaan. Schumacher kwam ondertussen ook binnen en betrad de baan gewoon voor Lundgaard en Tsunoda, terwijl Nissany en Mazepin met elkaar in de clinch raakten.

Ghiotto maakte daarna zijn stop en kwam tussen Lundgaard en Tsunoda terecht. Na twintig ronden had iedereen zijn stop gemaakt en reed Schumacher aan de leiding, een handvol tellen voor Lundgaard, Ghiotto en Tsunoda. Schumacher's eerste overwinning van het jaar kwam niet in gevaar, Ghiotto en Lundgaard completeerden het podium, voor Tsunoda, de vanaf plek zeventien gestartte Zhou Guanyu, Ilott, Ticktum, Louis Deletraz en Shwartzman.

Shwartzman en Ticktum staan nu gedeeld bovenaan in het kampioenschap, Schumacher volgt het duo op de voet en Tsunoda doet ook nog volop mee om de titel.