Van Gerwen mist voor het eerst finaleavond Premier League na nieuwe pak slaag

Michael van Gerwen heeft zich zaterdag voor het eerst niet geplaatst voor de finaleavond van de Premier League. De Brabantse nummer één van de wereld werd tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie vernederd door Daryl Gurney. Het werd 2-8.

Van Gerwen was bij een zege met minimaal zes legs verschil zeker een plek in de top vier, maar hij maakte daar geen moment aanspraak op. Hij verloor zelfs de eerste zes legs en slaagde er ook daarna niet in om de spanning terug te brengen. Mighty Mike was sinds zijn debuut in 2013 juist ongenaakbaar in de Premier League. Hij won het prestigieuze toernooi de afgelopen vier jaar en de vijf keer in totaal en werd bij al zijn deelnames eerste in de reguliere competitie.

Van Gerwen was in deze editie van de Premier League zeer matig. Hij verloor uiteindelijk zeven duels, waaronder met 1-8 tegen wereldkampioen Peter Wright. Van Gerwen en eindigde als zesde op de ranglijst. Eerder op de avond won Geryn Price al met 8-3 van Gary Anderson. Later zijn nog Peter Wright - Michael Smith en Nathan Aspinall - GLenn Durrant. 

Update 22.45 uur

Peter Wright wint met 8-5 van Michael Smith en Nathan Aspinall boekt een 8-2 zege op Glen Durrant. Wright en Aspinall plaatsen zich daarmee voor de play-offs.