Frijns pakt eerste Nederlandse DTM-zege sinds Albers in 2004

Robin Frijns heeft éindelijk zijn eerste zege in de DTM te pakken. De Limburger zat er al regelmatig erg dicht bij, maar uitgerekend op het TT Circuit van Assen - ook nog eens de eerste race van het jaar waarin fans op de tribunes zaten - pakte hij de eerste Nederlandse DTM-zege sinds Christijan Albers in 2004 zijn vijfde en laatste overwinning pakte.

De race begon met poleposition voor Loïc Duval en thuisfavoriet Robin Frijns naast zich, met Nico Müller en Ferdinand Habsburg op rij twee. Duval kende een prima start en behield de leiding, Habsburg nam Frijns gelijk te grazen bij het ingaan van de eerste bocht en Mike Rockenfeller en René Rast verschalkten Müller.

Rast ging prima door en nam zowel Rockenfeller als Habsburg te grazen voor plek drie. Na een goede twintig minuten werd het pitstopbal geopend, Duval was kort daarna de eerste van de voorste mannen die nieuwe banden kwam halen. Rast en Müller kwamen een ronde later en wisselden daarbij van positie, terwijl er langzaam wat druppeltjes vielen op het Drentse asfalt.

Nog een ronde later kwam Frijns naar binnen, waarna hij weer achter Duval de baan op kwam. Rockenfeller was de laatste van de toppers die stopte en kwam als vijfde weer de baan op, ruim achter Müller en Rast. Met een kwartier te gaan sloot Frijns langzaam weer aan bij Duval, terwijl hij zelf Müller in zijn nek hoorde hijgen, met Rast ook nog binnen het zicht van de spiegels.

Met acht minuten te gaan opende Frijns eindelijk de aanval en op de Veenslang zette hij zijn Audi naast en voorbij die van Duval. De later gestopte Rockenfeller dichtte het gat met Rast en ging er drie minuten voor het einde voorbij, maar het podium leek te ver weg. Frijns, Duval en Müller doken een seconde van elkaar de laatste ronde in, strijdend om de winst, maar ze haalden elkaar niet meer in en dus kon Frijns juichen.