Koolhof naar kwartfinales US Open, Rojer, Middelkoop en Schuurs ook door

Tennisser Wesley Koolhof staat in de kwartfinales van de US Open. Samen met de Kroaat Nikola Mektic, met wie hij als achtste geplaatst is, stuurde hij de Italiaan Simone Bolelli en Maximo Gonzalez met 6-3, 6-4 naar huis. In de kwartfinales wachten de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen.

Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense kompaan Horia Tecau haalden de tweede ronde door Marcelo Arevalo uit El Salvador en de Brit Jonny O'Mara met 6-7 (3), 6-2, 6-4 te verslaan. Rojer en Tecau mogen het nu opnemen tegen de Colombiaanse nummers één en titelverdedigers Juan Sebastian Cabal en Robert Farah.

Matwé Middelkoop speelt met de Braziliaan Marcelo Demoliner en ook zij begonnen prima. Het duo opende tegen Nicolas Mahut en Jan-Lennard Struff en stuurde het Frans/Duitse duo met 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3 terug naar huis.

Demi Schuurs en de alweer 45-jarige Tsjechische Kveta Peschke zijn bij de vrouwen als vierde geplaatst en begonnen prima. De Canadese Sharon Fichman en de Kroatische Darija Jurak moesten er met 6-2, 7-6 (6) aan geloven.