Van Gerwen blijft in race voor play-offs na zege op Anderson

Michael van Gerwen blijft kanshouden op de play-offs van de Premier League. De Brabantse nummer één van de wereld en titelverdediger boekte tijdens de voorlaatste speelronde een 8-6 overwinning op Gary Anderson.

Van Gerwen, die moest winnen om niet al nagenoeg uitgeschakeld te zijn, maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen Anderson. Hij begon ijzersterk en liep met 110 gemiddeld uit naar 5-2. Mighty Mike miste daarna een aantal dubbels, waardoor hij Anderson terug liet komen tot 5-5 en vervolgens zelfs tegen een 5-6-achterstand aankeek. Hij herstelde zich echter op tijd en forceerde bij 6-6 de beslissende break.

Van Gerwen bezet ondanks de overwinning nog altijd de vijfde plaats op de ranglijst, terwijl de top vier zich plaatst voor de play-offs. Alleen koploper Glen Durrant is daarvan met 21 punten al zeker, maar daarachter kan het nog alle kanten op. 

Durrant leed vrijdag tegen Wright pas zijn eerste nederlaag in deze Premier League (6-8). Aspinall won met 8-5 van Gurney. Price en Smith speelden tegen elkaar gelijk (7-7). Price miste dubbel 12 voor een negendarter. 

Uitslagen Premier League - speelronde 15
Nathan Aspinall 8-5 Daryl Gurney
Peter Wright 8-6 Glen Durrant
Michael van Gerwen 8-6 Gary Anderson
Michael Smith 7-7 Gerwyn Price

Programma speelronde 16
Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Peter Wright v Michael Smith
Nathan Aspinall v Glen Durrant