Nederland begint Nations League met zege op Polen

Het Nederlands elftal is de tweede editie van de Nations League begonnen met een overwinning. In de Johan Cruijff Arena werd het 1-0 tegen Polen.

Door de afwezigheid van Matthijs de Ligt, Daley Blind, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries moest interim-bondscoach Dwight Lodeweges puzzelen in de verdediging. Deze werd nu naast aanvoerder Virgil van Dijk gevormd door Nathan Aké, Joël Veltman  en Hans Hateboer. In de eerste helft had Oranje het overwicht maar de eerste serieuze kans kwam pas vlak voor rust. Memphis Depay wipte de bal slim over de Poolse verdediging waarna Frenkie de Jong hem aannam op de borst en uit de draai kon schieten. De bal belandde vervolgens op de paal.

Het was Polen wat zorgde voor de mooiste aanval van de eerste helft. Krzysztof Piatek was het eindstation en leverde een knap schot in bovenhoek af. Cillessen moest met de vuisten redding brengen. in de tweede helft ging het niveau bij Nederland omhoog en na een uur was het raak. Frenkie de Jong bewaarde het overzicht en opende op Hateboer, die de bal wist terug te leggen op Steven Bergwijn die vervolgens zijn eerste interlanddoelpunt maakte.

Daarna bleef Nederland goed spelen maar goede kansen waren er niet meer. Verdediging kwam de ploeg echter geen moment in de problemen waardoor de eerste zege in deze Nations League een feit is. Komende maandag speelt Nederland weer. Wederom in Amsterdam is dan Italië de tegenstander.