Depay en Wijnaldum in de startblokken voor transfer naar Barcelona

Volgens AD Sport zijn Memphis Depay en Georginio Wijnaldum dicht bij een transfer naar FC Barcelona. Voordat beide transfers afgerond kunnen worden moeten er echter eerst spelers verkocht worden bij de Catalaanse club.

Zowel Depay en Wijnaldum hebben bij hun huidige club Olympique Lyon en Liverpool nog een contract voor één seizoen. Willen beide clubs nog iets aan de Nederlanders verdienen dan moeten ze voor het aankomende seizoen verkocht worden. Naar verluidt is de vraagprijs ergens tussen de tien en dertig miljoen euro.

Beide spelers zijn met Barcelona nagenoeg rond over de contractuele voorwaarden. Voor er echter tussen de clubs zaken gedaan kan worden moet Barcelona echter eerst opruiming houden. De club mag vanwege reglementeren van de Spaanse voetbalbond en de organisator van LaLiga pas zaken doen als de financiën op orde zijn. De relatieve lage transferbedragen geven echter wel mogelijkheden om zaken te doen.

Deze week werd bekend dat Ivan Rakitic naar Sevilla vertrekt. Aanvaller Luis Suárez lijkt op weg te zijn naar Juventus. Zijn compaan Lionel Messi heeft aangegeven weg te gaan en wordt in verband gebracht met Manchester City, al gaf zijn vader en zaakwaarnemer Jorge Messi donderdag aan dat een langer veblijf bij Barcelona niet is uitgesloten.