Zoetermeers gezin stad uit gejaagd door keiharde terreur van jongeren

Een jong gezin dat in de Zoetermeerse wijk Noordhove woont, is een paar maanden geleden halsoverkop hun woning uitgevlucht nadat voor de derde keer de ruiten van hun woning waren ingegooid. De aanleiding is een verkeersincident in juni, toen het gezin met hun twee jonge kinderen in hun auto reed en vol in de ankers moest voor een vrouw die een onhandige inhaalactie maakte. Dat leidde tot een woordenwisseling bij een benzinepomp waar beide partijen gestopt waren. 

De vrouw trommelde vervolgens een stel vrienden op die vanuit alle kanten kwamen opdraven en op de auto van het gezin in beginnen te schoppen en slaan. In blinde paniek slaat het gezin op de vlucht. Ze gingen niet direct naar huis, uit angst om achtervolgd te worden. Tevergeefs, want eenmaal thuis staat er al snel een groep van zo'n tien jongeren voor de deur. De politie wordt gewaarschuwd en het gezin verlaat de woning. De volgende ochtend bleken de ramen ingegooid te zijn. 

Dat herhaalt zich een paar keer, en na de derde keer besloot het gezin de woning permanent te verlaten. Nadat ze de eerste weken bij vrienden en kennissen hebben doorgebracht, bood de gemeente het gezin een tijdelijk onderkomen in een vakantiebungalow aan. De bungalow is echter te klein, het heeft een vochtprobleem en, het grootste probleem: het is maar een tijdelijke oplossing. 

Volgens raadlid Hilbrand Nawijn gaat het om een groep Marokkaanse jongens. Hoewel de politie uitgebreid onderzoek heeft gedaan zijn er nog geen specifieke verdachten in beeld. Hij heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester. Het gezin zou baat hebben bij een noodwoning of een urgentieverklaring, maar volgens Nawijn vangt het gezin bot bij de gemeente. Ook Geert Wilders is er niet echt over te spreken: "Dit kabinet beschermt Marokaanse straatterroristen en onze eigen mensen moeten vluchten!" zo Twitterde hij. "Zet dat Marokkaanse tuig het land uit en geef Nederland terug aan de Nederlanders!"