PSV stalt Doan bij Arminia Bielefeld; Taylor verlengt bij Ajax

Twee voetbalnieuwtjes in één bericht.  Ritsu Doan vertrekt na een jaar alweer bij PSV. De 22-jarige Japanner wordt verhuurd aan Arminia Bielefeld, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga. Ajax heeft het contract van Kenneth Taylor opengebroken. 

Doan ontbrak donderdagmiddag al bij het oefenduel van PSV met Viktoria Köln (1-1). Hij wordt voor een jaar verhuurd aan Arminia Bielefeld. Die ploeg werd afgelopen jaar met tien punten voorsprong kampioen van de 2. Bundesliga en promoveerde dus rechtstreeks naar het hoogste niveau, samen met nummer twee VfB Stuttgart. Voor Doan betekent het een snel vertrek uit Eindhoven. De aanvallende middenvelder kwam een jaar geleden nog voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen, maar past niet in de plannen van hoofdtrainer Roger Schmidt.

Ajax heeft het contract van Taylor opengebroken. De achttienjarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor vier jaar. Taylor was een van de talenten wiens contract bij Ajax volgend jaar zou aflopen. De Amsterdammers wilden dit in het begin van de zomer al geregeld hebben, maar de onderhandelingen liepen stroef. Ryan Gravenberch heeft zijn contract inmiddels echter verlengd, net als Devyne Rensch en Naci Ünüvar, en nu ligt ook Taylor weer voor vier jaar vast.