Verstappen: "Monza is niet een circuit dat ons goed ligt"

Dit weekend staat de Grand Prix van Italië op het programma en Max Verstappen hoopt op een podiumplek, maar dat zal niet makkelijk worden. Het circuit in Monza is niet ideaal voor de Red Bull-wagens.

"Monza is niet een circuit dat ons goed ligt, dus het podium zal niet eenvoudig worden, maar ik hoop er zondag te staan", aldus de jonge Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur denkt aan de vooravond van de race nog even terug aan de wedstrijd van twee jaar geleden. "Eigenlijk had ik er al eens moeten staan. In 2018 kwam ik als derde over de finish, maar stond ik niet op het podium." Dat gebeurde destijds omdat Verstappen vijf seconde straftijd kreeg. "Maar ik hoop er nu wel echt te staan. We gaan het zeker proberen", zo vertelt de Nederlander.

Verstappen vindt de baan in Monza niet ideaal voor de Red Bulls. "Die rechte stukken zijn hier ontzettend lang, wat natuurlijk niet geweldig voor ons is. Hopelijk vinden we een goede balans voor de bochten, om dat te compenseren, maar het blijft gewoon niet het meest eenvoudige circuit voor ons."

"We geven niet op, maar ik ben realistisch en op dit moment zijn we nog steeds wat te langzaam. We hebben geluk nodig om te kunnen winnen. We lijken misschien nog aan het titelgevecht mee te doen, maar zoals het nu gaat, verlies ik elk weekend zo’n zeven punten in het kampioenschap. Dat verschil zal op een gegeven moment enorm zijn. Dat maakt me niet depressief of zo, maar het is goed om realistisch te blijven. We kunnen op dit moment gewoon niet echt het gevecht met Mercedes aan", zo vertelt de Red Bull-coureur.