Man beroofd en moet pincode afgeven in Tilburg

Een inwoner van Tilburg is gisteravond beroofd van zijn telefoon en pinpas. Ook moest hij onder dwang zijn pincode afgeven zodat de daders geld konden pinnen.

Het slachtoffer liep gisteravond omstreeks 22.35 uur van het Piusplein in de richting van het Stadhuisplein. Toen hij de trap voor het stadhuis opliep werd hij aangesproken door een blanke man van ongeveer 30 à 40 jaar oud en 1.80 m lang. Hij had lichtkleurige kleding aan. De man vroeg om geld maar dat had het slachtoffer niet. Toen pakte de man een glimmend voorwerp uit zijn zak, vermoedelijk een mes, en werd kwaad. Het slachtoffer deed het enige wat hij kon doen en dat was meewerken.

Het slachtoffer moest meelopen. Ondertussen kwam er een tweede verdachte bij, ook een blanke man van dezelfde leeftijd. Deze had een zwarte baard had donkerkleurige kleding aan. Het slachtoffer moest onder het lopen zijn pinpas afgeven en zijn pincode. Ook zijn telefoon werd hem afgenomen. Bij een geldmaat aan de Schouwburgpromenade werd een flink geldbedrag van de rekening van het slachtoffer gehaald. Toen lieten de twee mannen het slachtoffer gaan zonder telefoon en pinpas. Thuis heeft hij de politie gebeld en zijn pinpas geblokkeerd.