Recordnederlaag voor Michael van Gerwen in Premier League

Darter Michael van Gerwen heeft woensdagavond zijn grootste nederlaag ooit geleden in de Premier League . De Brabander ging tijdens de dertiende speelronde in Milton Keynes met 8-1 onderuit tegen Peter Wright. 

Van Gerwen was niet scherp op zijn dubbels en kwam meteen een break achter. Wright profiteerde van het matige spel van zijn tegenstander en liep vervolgens uit naar 5-0. Nadat Van Gerwen zijn eerste leg had gewonnen, miste hij een kans om een break weg te werken. De nummer één van de wereld miste drie dubbels, waarna Wright wel toesloeg.

De regerend wereldkampioen breidde zijn voorsprong daarna uit naar 7-1 en besliste de partij in de negende leg met een finish van honderd. Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 91,54 per drie pijlen, waar Wright 105,09 tegenoverstelde.

"Het was gewoon niet goed. Dit mag ik mezelf kwalijk nemen. Ik had een beetje frisse handen en het had met nervositeit te maken", aldus de 31-jarige Van Gerwen voor de camera van RTL 7. "Het was gewoon slap en niet goed genoeg, klaar. Dit mag niet gebeuren en mij zeker niet. Het scorend vermogen was er ook niet. Ik moet even gaan analyseren hoe dit kan."

Voor Van Gerwen is het al zijn zesde nederlaag in de competitie. Hij verloor vorige week van Glen Durrant (3-7), Gary Anderson (4-7) en Gerwyn Price (4-8). Voordat het darts in maart werd stilgelegd vanwege de coronacrisis, verloor de Nederlander in de Premier League ook al van Michael Smith en Nathan Aspinall. Momenteel staat de Nederlander op de vijfde geplaats in de Premier League. In de komende twee speelrondes speelt Van Gerwen tegen koploper Glen Durrant (donderdag) en nummer twee Gary Anderson (vrijdag). "Dan zal ik er weer staan. Dat weet ik zeker", aldus de Brabander, die in de top vier moet eindigen om de play-offs te halen.

Glen Durrant deelde woensdagavond een punt met Michael Smith. Gary Anderson won met 8-6 van Daryl Gurney en Nathan Aspinall versloeg Gerwyn Price met 8-2.