Toegangspoortjes Den Haag Centraal zijn gesloten

De poortjes naar de perrons van Den Haag Centraal zijn vanochtend gesloten. Treinreizigers moeten vanaf nu inchecken om de poortjes te openen. Nieuw is dat niet, Den Haag Centraal is het 78e station waar poortjes staan.

De afgelopen maanden zijn de poortjes verplaatst omdat de drukte op de perrons 8 en 9 soms te groot was. Daarom waren de poortjes ook nog niet gesloten. De in- en uitcheckpoortjes bij de perrons 7, 8, 9 en 10 zijn ruim zes meter de stationshal in geplaatst en er zijn extra poortjes bijgekomen. Zo is de in- en uitcheckcapaciteit vergroot en kunnen reizigers makkelijker overstappen zonder dat ze in en uit moeten checken.

NS sluit de poortjes niet zomaar, er staan de eerste weken extra medewerkers bij om reizigers te begeleiden. Daarnaast worden reizigers geïnformeerd met omroepberichten.

De planning is dat eind 2024 de perrons door ProRail een paar meter verschoven zijn richting de Binckhorst. Dan zullen de poortjes ook weer vanaf hun tijdelijke locatie verplaatst worden richting de sporen.

Veilig gevoel
Sinds 2014 heeft NS op 77 stations poortjes gesloten. Op stations met gesloten poortjes geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent. Daarnaast wordt het aantal zwartrijders verminderd.

Ondertussen passeert ruim 90 procent van de reizigers een poortje tijdens hun reis.

Toegangspoortjes Den Haag centraal (Afbeelding: Nederlandse Spoorwegen)
Toegangspoortjes Den Haag centraal (Afbeelding: Nederlandse Spoorwegen)

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!