Deignan blijft Vos nipt de baas in La Course

Elizabeth Deignan heeft de eendaagse koers La Course op haar naam geschreven. Na 95 kilometer koersen in en om Nice was ze Marianne Vos, die vorig jaar won, nipt de baas. Demi Vollering werd derde.

Zo'n 43 kilometer voor de meet was het Van Vleuten die aanviel. Ze kreeg Vos, Vollering, Niewiadoma, Deignan en Longo Borghini met zich mee. Van Vleuten bepaalde het tempo in de kopgroep waardoor de voorsprong al gauw tot boven de minuut liep. Tien kilometer voor de streep hadden de zes ruim anderhalve minuut op de achtervolgende groep.

Deignan versnelde met nog zeven kilometer te gaan, maar de rest kon volgen. Het was eigenlijk wachten of op iemand nog een beslissende versnelling ging plaatsen. Op 2,5 kilometer ging Longo Borghini aan, maar Vos wist te pareren. Van Vleuten was de volgende, maar ook die poging was vruchteloos. Van Vleuten probeerde het een kilometer voor de streep nog eens, maar de rest kon volgen. Het ging dus uitlopen op een sprint. Vos ging daarin aan en leek naar haar derde overwinning van La Course te gaan, maar Deignan ging haar net voor de finish nipt voorbij en pakte de overwinning.