FC Eindhoven wint openingsduel Keuken Kampioen Divisie

De wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en FC Eindhoven is geëindigd in een 1-2 zege voor de Brabanders. Het duel was de opening van het nieuwe 2020/21 seizoen van de Keuken Kampioen Divisie. Later op de avond was de uitslag van het duel tussen SC Cambuur en NEC Nijmegen 2-0.

FC Eindhoven kwam al na 11 minuten op voorsprong door een doelpunt van Kai van Rooij. De thuisclub had overigens wel het overwicht in de eerste helft maar stuitte telkens op het centrale verdedigingsduo Bart Biemans en Mawouna Amevor.

Tim Pieters scoorde vlak na rust namens Jong FC Utrecht de gelijkmaker. Na een overtreding op FC Eindhoven-aanvaller Hugo Botermans in het strafschopgebied werd de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd. Lorenzo van Kleef schoot de bal vervolgens vanaf elf meter langs doelman Fabian de Keijzer: 1-2. Zowel Botermans en Van Kleef worden gehuurd van ADO Den Haag.