Academisch jaar Defensie opent ‘op het witte doek’

De traditionele opening van het academisch jaar is door de coronacrisis in het water gevallen. Daarom gooide de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) het dit jaar over een andere boeg en maakte voor de gelegenheid een korte film. Die eindigt met de opening van het academisch jaar door decaan professor doctor ingenieur Patrick Oonincx.

De 30 minuten durende film draait om het thema 15 jaar Faculteit Militaire Wetenschappen. Professor doctor Wim Klinkert blikt samen met collega’s en FMW-studenten terug op de afgelopen 15 jaar.

Beste bachelorscriptie
Ook wordt de prijs voor de beste bachelorscriptie van het afgelopen jaar bekend gemaakt in de film. Elk jaar beloont de decaan van de FMW de beste bachelorscriptie met de Hein Sabelis scriptieprijs.

Die wordt toegekend aan een bachelorscriptie die is beoordeeld met een 8,5 of hoger. De scriptie moet blijk geven van een duidelijk eigen, creatieve en vernieuwende inbreng van de student op het kennisdomein.

Killerdrones
De genomineerden voor de scriptieprijs 2020 vertegenwoordigen de 3 geaccrediteerde bacheloropleidingen Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Systemen en Technologie.

Lees op de website van de FMW meer over de genomineerde scriptieprijzen over onder meer de militarisering van de ruimte en killerdrones.

(foto: Ministerie van Defensie)