Verstappen: "Ik hou van Spa-Francorchamps"

Komend weekend staat de Grand Prix van België op het programma, de favoriete wedstrijd van veel coureurs, zo ook van Max Verstappen. De Nederlander is wel zo reëel om te erkennen dat de Mercedessen op deze baan in het voordeel zullen zijn.

"Ik hou van Spa-Francorchamps, het is mijn favoriete circuit op de kalender, dus ik kijk er altijd naar uit om daar te rijden. Het is ook een beetje ouderwets met op sommige plaatsen niet al te veel uitloopzones. Er zijn over het hele circuit hoogteverschillen, je gaat op en neer en er zijn weinig langzame bochten, wat altijd erg fijn is in een F1-auto omdat je echt de volle snelheid ervaart. Vooral de middelste sector op Spa geeft je dat gevoel", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Mijn favoriete deel van het circuit is vooral Pouhon, de snelle linkse bocht, die is echt snel. De juiste balans vinden in de sectoren één, twee en drie met het lange rechte stuk en het infield is cruciaal en daarom zijn er hier en daar altijd compromissen. Je rijdt ook met vrij lage downforce, dus een lage vleugel, wat betekent dat de auto echt leeft en beweegt, wat het spannender maakt", zo roemt Verstappen de baan.

De Nederlander verwacht dat de Mercedes-motoren het goed zullen doen op het circuit van Spa-Francorchamps. "We staan tweede in het constructeurs- en rijderskampioenschap, dus nu moeten we proberen dat momentum vast te houden. Er zijn veel lange rechte stukken, wat natuurlijk betekent dat je hier kunt inhalen, maar ik verwacht ook dat de jongens achter ons in de kwalificatie heel dichtbij zullen zitten en wetende dat Mercedes veel vermogen heeft, zullen zij natuurlijk ook heel snel zijn."

"De afgelopen jaren is het wat betreft resultaten voor ons een beetje op en neer gegaan, maar je weet maar nooit. We verwachten niet dat deze race dit jaar onze favoriet zal zijn wat betreft de lay-out die bij ons pakket past, maar we zullen hard pushen, zoals we tot nu toe bij elke race hebben gedaan, om het resultaat als team te maximaliseren", aldus Verstappen.