Rookvrije rechtbank vanaf 1 september

Nog even snel een sigaretje roken voordat de rechtszaak begint zit er straks niet meer in. Althans, niet in en om de gerechtsgebouwen in Overijssel. Want vanaf 1 september mogen bezoekers, medewerkers en huurders ook niet meer roken op het rechtbankterrein. Eerder sloten de rookruimtes al in verband met de coronamaatregelen.

Rookvrije generatie
De overheid streeft naar een rookvrije generatie en wil dat in 2021 alle gebouwen van de Rijksoverheid rookvrij zijn. Het bestuur van de rechtbank Overijssel hecht aan de vitaliteit van bezoekers en medewerkers en besloot in januari van dit jaar dat deze maatregelen vanaf 1 september ingaan.

Rookzuilen verdwijnen
Buiten verdwijnen de rookzuilen van het rechtbankterrein. Het vriendelijke verzoek is om geen rookoverlast te veroorzaken op andermans terrein. Bij de hoofdingangen in Almelo en Zwolle en personeelsingangen van Almelo, Zwolle en Enschede komen bordjes, bekend van bijvoorbeeld het ziekenhuis of de sportkantine (zie afbeelding).

Stoppen met roken
Wilt u stoppen met roken? Dan is er bijvoorbeeld hulp vanuit uw zorgverzekering. Kijk voor meer informatie en andere tips op http://www.ikstopnu.nl/ 

Rookvrije generatie stoeptegel  (Foto: FOK!)
Rookvrije generatie stoeptegel (Foto: FOK!)

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!