Jongen (17) gearresteerd voor dubbele moord tijdens rellen in Kenosha VS

Kyle Rittenhouse (17) een 'Blue Lives Matter' fan wordt ervan verdacht afgelopen nacht meerdere mensen in Kenosha te hebben neergeschoten, van wie er twee zijn overleden. In video's die op sociale media rondgaan is te zien hoe hij in zijn groene shirtje tijdens de demonstratie rondliep, een 'interviewtje' gaf aan een geïnteresseerde en het vuur opende op demonstranten.

Uit zijn social media posts blijkt dat Rittenhouse een band heeft met 'Back the Blue', een pro-politiebeweging. Facebook heeft inmiddels berichten verwijderd van de Facebookpagina van 'Back the Blue'.

In de afgelopen maanden zijn pro-politie burgerwachten zwaarbewapend opgedoken bij demonstraties in de VS om het openbare bezit te beschermen; dit werd vaak met open armen ontvangen door lokale handhavers.

De schietpartij waarbij Rittenhouse betrokken was, was de heftigste rel in Kenosha sinds Jacob Blake zondagavond meerdere keren in de rug werd geschoten door een politieagent. Volgens een virale video van het incident schoot een politieagent uit Kenosha Jacob Blake verschillende keren van dichtbij in de rug, terwijl hij in probeerde te stappen bij zijn drie kinderen in zijn SUV. Jacob Blake heeft deze schietpartij overleefd en de betrokken agenten zijn op non-actief gezet. Na het neerschieten van Jacob Blake braken er in Kenosha rellen uit tegen politiegeweld en racisme.