AZ ontsnapt tegen Viktoria Plzen en is door naar derde voorronde Champions League

AZ heeft zich woensdag geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De Alkmaarders versloegen in eigen huis het Tsjechische Viktoria Plzen na verlenging met 3-1.

Ruim tien minuten voor tijd kwam Plzen op voorsprong door David Limberský. AZ-doelman Marco Bizot verkeek zich op het afstandsschot en via zijn hand ging de bal in het doel.

In de blessuretijd werd Ferdy Druijf in het strafschopgebied neergehaald door Plzen-doelman Ales Hruska. Vanaf elf meter trapte Teun Koopmeiners de bal feilloos binnen.

Albert Gudmundsson was in de verlenging de grote man bij AZ. De invaller bracht in de 98e minuut de thuisclub op voorsprong. In de tweede helft van de verlenging besliste hij de wedstrijd definitief door de 3-1 te scoren.

In de derde voorronde van de Champions League moeten de Alkmaarders het op 15 of 16 september in één duel opnemen tegen Benfica, Dinamo Kiev of AA Gent. De loting hiervoor is op 31 augustus. AZ is in ieder geval zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League.