John de Mol bezuinigt: Glory en Armin van Buuren weg bij Talpa

Het gaat niet zo goed met de bedrijven van John de Mol. Talpa had al aangekondigd dat er flink bezuinigd moest gaan worden. Woensdag zijn er drie slachtoffers bekend geworden: Glory, Armin van Buuren en de themakanalen van Talpa Radio. 

Om te beginnen stopt Talpa per direct met het uitzenden van kickbokswedstrijden van organisatie Glory. Als redenen voor het stoppen van de samenwerking geeft Talpa tegenvallende kijkcijfers en de onrust bij Glory. Meer dan dit wil Talpa over het verscheuren van het contract niet kwijt. In 2018 werd een contract voor drie jaar getekend tussen Talpa en Glory. Het is niet bekend wat het einde van de samenwerking betekent voor toekomstige evenementen van Glory, waaronder een evenement met onder anderen Badr Hari, Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven in december. De problemen bij Glory speelden al voor de coronatijd. Bovendien R.E.S. Events, de holding boven de Nederlandse tak van de internationale kickboksorganisatie, werd op 18 augustus failliet verklaard. 

Ook Armin van Buuren verlaat Talpa. Hij maakt de overstap naar Q-Music. Van Buuren start per 5 september bij de radiozender en gaat daar het nieuwe programma World Wide Club 20 presenteren. Ook zijn eigen show A State Of Trance is voortaan op Qmusic te beluisteren. Dat maakt de radiozender vandaag bekend.

Programmadirecteur Dave Minneboo is in zijn nopjes met de komst van Van Buuren, die maar liefst vijf keer is uitgeroepen tot beste dj van de wereld. "Zijn programma A State Of Trance wordt wereldwijd beluisterd en Armin gaat bij ons wekelijks een mooie nieuwe hitlijst voor de Nederlandse luisteraars maken: World Wide Club 20. We zijn heel trots dat Armin ons dj-team komt versterken.”

Van Buuren startte in 2001 met zijn show A State Of Trance, dat eerder bij SLAM! te horen was. In 2011 sloot hij zich aan bij Radio 538. Daar is het radioprogramma momenteel tussen 01:00 en 02:00 ‘s nachts te beluisteren. Vanaf 5 september is A State of Trance van 01.00 tot 03.00 uur te horen op Q-music. 

Tot slot zet Talpa Radio het mes in het aantal non-stop themazenders van Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Bij Radio 10 gaat het themakanaal Guilty Pleasure eraan. Bij Sky Radio gaat het om de themakanalen Feel Good Hits en Singer Songwriter. Eerder stopte Talpa al met de Sky Radio themakanalen Running Hits Starter en Running Hits Gevorderden. Radio Veronica schrapt de online kanalen Epic 80’s, Album Top 500 en Legends.

Talpa Radio heeft in de afgelopen maanden een reorganisatie bij de radiozenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica doorgevoerd. Door de coronacrisis zijn de inkomsten uit verkoop van radioreclame met dertig procent gedaald. Enkele tientallen werknemers hebben hun baan al verloren. Over het gehele Talpa-imperium krimpt het personeelsbestand met zes procent.