Het programma van de republikeinen: wat Trump wil

Momenteel vindt de conventie van de republikeinse partij in de VS plaats. Op deze conventie wordt de presidentskandidaat officieel aangekondigd. Het bijbehorende verkiezingsprogramma is even daarvoor aangekondigd, maar dat is nogal kort. We hebben hem in de titel van dit artikel in zijn volledigheid opgenomen.

In juni stemde de programmacommissie voor het gebruik van het programma van 2016, voor de verkiezingen van 2020. Twee dagen later tweette Trump dat de programmacommissie nog moest stemmen over het programma van 2020, wat twee dagen ervoor dus gebeurd was.

Het gebruik van het programma van 2016 wil zeggen dat het verkiezingsprogramma van 2020 onder andere luidt:

all international executive agreements and political arrangements entered into by the current Administration must be deemed null and void as mere expressions of the current president’s preferences.

Het verkiezingsprogramma van Trump voor 2020 bevat dus dat alle internationale overeenkomsten die Trump in zijn huidige periode heeft gesloten, als nietig moeten worden gezien... Je zou er bijna een sprankje hoop van krijgen.

Trump heeft enkele uren later de leegte van het 'volg de leider'-verkiezingsprogramma iets of wat ingevuld met een lijstje van wensen.

Het republikeinse verkiezingsprogramma van 2016 2020 is hier te vinden.