In afwachting van nader onderzoek neemt Blind voorlopig niet deel aan trainingen

De oefenzege van Ajax op Hertha BSC (1-0) werd dinsdagavond overschaduwd door het uitvallen van Daley Blind. De centrumverdediger greep naar zijn borst in de 79ste minuut en werd kort daarna gewisseld. Trainer Erik ten Hag verklaart na het oefenduel in de Johan Cruijff ArenA dat de preventief geplaatste ICD, die zijn hartritme bij stoornissen moet herstellen, is afgegaan, wat het vallen van Blind verklaart.

"Zijn ICD ging af. Daarna ging het gelijk weer oké. Het gaat goed met hem, hij voelt zich goed", zegt Ten Hag bij Ziggo Sport. "Hij heeft verder geen klachten."

"Hij is gewisseld en voelt zich prima", vervolgt Ten Hag zijn uitleg over de situatie omtrent Blind. De Ajax-trainer weet nog niet wanneer Blind weer op het trainingsveld verschijnt.

Blind ging in de slotfase van het thuisduel met Hertha BSC zonder dat er een tegenstander in de buurt was naar de grond, op het moment dat de bezoekers uit Duitsland bezig waren met een aanval. Blind werd op het veld gelijk onderzocht door de medische staf van Ajax, waarna al snel een wissel volgde.

Het voorval van dinsdagavond deed denken aan de gebeurtenissen van december vorig jaar, toen Blind in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia eveneens onderuitging.

Nader onderzoek wees destijds uit dat de Oranje-international kampte met een ontstoken hartspier. Blind kreeg vervolgens een inwendige defibrillator, waarna hij na twee maanden zijn rentree op het veld kon maken.

Blind zal nader onderzocht worden en in afwachting van de uitslag voorlopig niet deelnemen aan de trainingen.