Coman kopt Bayern München naar zesde Champions League-titel

Bayern München heeft de Champions League gewonnen. In Lissabon werd dankzij een kopbal van Kingsley Coman met 1-0 gewonnen van Paris Saint-Germain. Voor Bayern was het de zesde keer dat ze de Champions League wonnen.

Uitgerekend de 24-jarige Kingsley Coman maakte in de 59e minuut het enige doelpunt. De Franse buitenspeler, geboren in Parijs en oud-speler van PSG, kopte raak na een uitstekende aanval van Bayern München.

Ook Manuel Neuer had een belangrijk aandeel in de zege van Bayern München. In de eerste helft stopte hij een inzet van Neymar. Ook keerde hij een schot van Mbappé en had geluk dat Di Maria liever met zijn linkerbeen wilde afwerken dan met zijn zwakkere rechterbeen. In de tweede helft wist de doelman van Bayern München vlak na de 1-0 de gelijkmaker van Marquinhos te voorkomen.

Door de winst van de Duitsers komt Bayern München daarmee qua Champions League-titels op gelijke hoogte met Liverpool. Alleen Real Madrid (dertien) en AC Milan (zeven) wonnen het belangrijkste Europese clubtoernooi vaker dan de Duitse club