NASCAR opent double header op Monster Mile

In de NASCAR Cup Series staat dit weekeinde alweer de derde double header van het seizoen op het programma, dit keer op de Monster Mile in Dover. Zaterdag werd de eerste race van 311 ronden verreden, zondagavond volgt de tweede.

Het veld werd op gang gezwaaid met Chase Elliott en Denny Hamlin op de eerste rij en Martin Truex, Clint Bowyer, Joey Logano en Jimmie Johnson erachter. De eerste caution was al snel een feit: Erik Jones tikte Kurt Busch de rondte in, waarna Busch stevig de muur raakte.

Na de caution konden we door tot de gpelande competition caution, waarin Austin Dillon en Matt Kenseth - zij kwamen niet naar binnen - de leiding overnamen. Denny Hamlin kwam naar voren, pakte de leiding over en won de eerste stage, ruim voor Dillon, Brad Keselowski, Bowyer en Truex.

Met Hamlin, Truex en Bowyer voorop begon stage twee, waarin verder weinig gebeurde: Hamlin domineerde de stage, alleen Truex bleef een klein beetje in de buurt. Truex en Kyle Busch gingen in de pitstraat voorbij Hamlin naar de leiding, Keselowski volgde op de vierde plek met nog dik honderd ronden te gaan.

Truex hield de leiding soeverein in handen, maar Hamlin kwam er in de slotfase toch weer naartoe en met tien ronden te gaan ging hij er voorbij. Die leiding stond hij niet meer af en Hamlin boekte alweer zijn zoveelste zege van het jaar, voor Truex en Kyle Busch.