Eerste Moto3-zege voor Vietti in Grand Prix van Steiermark

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is de eerste en in principe enige Grand Prix van Steiermark verreden in de Moto3. Het werd weer een grotendeels typische Moto3-race: grote kopgroep, weinig verschillen en spannend tot het eind.

Met Gabriel Rodrigo, Raul Fernandez en Tatsuki Suzuki op de eerste rij sprongen de lichten op groen, maar Tony Arbolino pakte de leiding. De eerste drie volgden hem, Celestino Vietti, Deniz Öncü, Ai Ogura, John McPhee, Albert Arenas en Darryn Binder completeerden de top-10 na een kleine ronde.

Zo kabbelde de race verder voort, zoals dat in de Moto3 gaat: veel positiewisselingen, maar niemand die een echt verschil kon maken en halverwege reed Arbolino alsnog aan de leiding. Met vijf ronden te gaan ging het rond de derde plek fout: Öncü verremde zich en kegelde Tech 3-teamgenoot Ayumu Sasaki hard onderuit.

Met een man of acht in de kopgroep ging men de slotfase in, tot McPhee - de nummer twee in het WK - kort voor de laatste ronde onderuit schoof. Vietti had de leiding inmiddels in handen, alleen Arbolino volgde nog echt en plaatste nog een laatste aanval. Die slaagde niet en Vietti pakte zijn eerste zege, voor Arbolino en Ogura.