Robert Pattinson is de wreker in eerste trailer voor The Batman

Naast al het nieuws over Ben Affleck in The Flash en de nieuwe trailer voor Justice League zou je bijna vergeten dat er volgend jaar gewoon een nieuwe Batman-film in de bioscopen verchijnt: Matt Reeves' The Batman, met Robert Pattinson in de titelrol. In een eerste trailer maken we kennis met zijn bondgenoot James Gordon en natuurlijk de Batman zelf.

De film speelt zich in een alternatief universum af ten opzichte van de andere DC-films. Daarom wordt James Gordon hier niet door J.K. Simmons, maar door Jeffrey Wright gespeeld en hoeft deze jongere Bruce Wayne niet per sé gespeeld te worden door iemand die op Ben Affleck lijkt. Hoe deze film uiteindelijk toch gaat aansluiten op de andere films, óf dat überhaupt gaat gebeuren en of er plannen zijn de film onderdeel te laten zijn van een nieuwe, eigen Batman-trilogie is allemaal nog niet bekend (en totdat we de film hebben gezien misschien ook niet echt relevant).

The Batman, met Robert Pattinson als Bruce Wayne, Zoë Kravitz als Selina Kyle, Paul Dano as Edward Nashton, Jeffrey Wright als James Gordon, John Turturro als Carmine Falcone, Peter Sarsgaard als Gotham D.A. Gil Colson, Barry Keoghan als Officer Stanley Merkel, Jayme Lawson als burgemeesterskandidaat Bella Reál, Andy Serkis als Alfred Pennyworth en Colin Farrell als Oswald Cobblepot, verschijnt op 1 oktober 2021 in de bioscoop.