Weer DTM-podium voor Frijns

Robin Frijns heeft alweer zijn derde DTM-podium in vijf races te pakken. Op de Grand Prix-layout van de Lausitzring, waar het zaterdag behoorlijk vochtig was, pakte de Nederlander in de eerste race een derde plek.

De Audi's domineerden weer en met Nico Müller wederom op pole en René Rast, Frijns en Mike Rockenfeller erachter sprongen de lichten op groen. Müller kende een prima start en kreeg teamgenoot Frijns achter zich aan, Philipp Eng schoof door naar de derde plek, hoewel de slecht vertrokken Rast die rap terugpakte.

Na een goede twintig minuten waren de verschillen fors: Müller reed alleen op kop, Frijns volgde en had op zijn beurt Rast en Eng ruim achter zich. De Zwitserse achterblijver Fabio Scherer was de eerste die zijn regenbanden in kwam ruilen, Sheldon van der Linde en Harrison Newey volgden een rondje later.

Eng was kort daarop de eerste van de voorste mannen die naar binnen kwam, Frijns, Rast en Rockenfeller kwamen een ronde later binnen. Nóg een ronde later wisselde Müller zijn banden in: hij kwam voor Frijns de baan op, maar de Nederlander ging er - net als Eng - op zijn inmiddels opgewarmde banden soepel voorbij en pakte de leiding.

Ook Marco Wittmann kwam voorbij Müller, die Rast in zijn nek en langszij kreeg. Rast schoof vervolgens langs Eng, die ook al gepasseerd was door Wittmann. Met een klein kwartier te rijden passeerde Rast ook Wittmann, waardoor hij de jacht op leider Frijns kon openen. De Nederlander had het weer eens moeilijk met de banden en in de slotfase kwam Rast wel érg dicht in de buurt.

Met zeven minuten te rijden kwam Rast voorbij Frijns, die op moest gaan passen voor Müller. Dat lukte een paar minuten, daarna kwam de Zwitser er voorbij. Rast's zege kwam niet meer in gevaar, Müller eindigde als tweede en Frijns pakte wederom een niet onverdienstelijke podiumplek.