Warner Bros. kondigt Gotham Knights aan

Tijdens DC Fandome heeft Warner Bros Montreal Gotham Knights aangekondigd. In de eerste trailer vertelt Batman dat hij dood is en dat zijn 'familie' het batstokje mogen overnemen om de schurken uit Gotham te gooien. Robin, Batgirl, Nightwing, en Red Hood zullen samen moeten werken om de stad veilig te krijgen en te houden.

In de tweede trailer zie je gameplay van Gotham Knights in de open wereld van Gotham City, waar Batgirl en Robin hun krachten bundelen om Mr. Freeze te verslaan in een van de vele Villain-ontmoetingen die in de stad te vinden zijn. Ze gebruiken verschillende skills, wapens en unieke gevechtsmoves om hun vijanden te verslaan. In Gotham Knights kunnen spelers de open wereld van Gotham verkennen die is verdeeld in vijf afzonderlijke wijken. Begeef je op verschillende manieren door de donkere steegjes, zoals met de beroemde Batcycle. 

De speelbare personages van Gotham Knights zijn:

  • Batgirl, ook bekend als Barbara Gordon, is een vastberaden strijder en een uitstekende hacker. Ze is de dochter van Jim Gordon, de overleden commissaris van Gotham, en heeft Batman in het verleden al geholpen als Oracle. Na lange jaren die in het teken stonden van herstel en voorbereidingen is ze klaar om in haar nieuwe rol te kruipen. Daarbij maakt ze gebruik van haar tonfa en jarenlange training in kickboksen, capoeira en jiujitsu.
  • Nightwing is Dick Grayson, de eerste Robin, die Batmans beschermeling was voor hij zelf een held werd. Hij is een geboren leider en het oudste en verstandigste lid van de Batman Family. Nightwing kan halsbrekende acrobatische stunts uitvoeren en is zeer behendig in het gebruik van Eskrima-stokken, waarmee hij vijanden in een handomdraai uitschakelt.
  • Red Hood, voorheen bekend als Jason Todd, is een gespannen en lichtgeraakte antiheld die na zijn dood weer tot leven werd gewekt door een van Batmans grootste vijanden. Red Hood heeft een kort lontje, maar aarzelt geen moment om zich op te offeren om een vriend te helpen. Tijdens zijn uitgebreide training heeft hij uitzonderlijke krachten ontwikkeld die hij kan toepassen op meerdere gevechtstechnieken met zowel traditionele als geavanceerde wapens.
  • Robin is Tim Drake, het wonderkind en het brein van het team, en een meester in deductie. Hij gelooft in de missie van Batman en is ervan overtuigd dat Gotham City beschermd moet worden. Hij hoopt dat hij hier de aangewezen held voor is. Robin is een deskundige strijder die is gewapend met zijn inklapbare gevechtsstok. Hij kent meerdere aanvalstechnieken en heeft een achtergrond in gecombineerde psychologische oorlogsvoering en gedragswetenschappen.

Gotham Knights zal in 2021 beschikbaar zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X en pc.