F1-teams akkoord met nieuwe Concorde Agreement

Alle Formule 1-teams zijn akkoord gegaan met het nieuwe Concorde Agreement dat geldig is tot en met 2025. In deze overeenkomst zijn alle afspraken tussen de FIA, F1-organisatie en de teams vastgelegd.

In het nieuwe Concorde Agreement zijn het aangekondigde budgetplafond en technische regels die vanaf 2022 geldig worden belangrijke onderwerpen. Doel van deze veranderingen is om de krachtsverschillen tussen de teams te verkleinen.

Mercedes was lange tijd een dwarsligger in de onderhandelingen omdat de Duitse fabrikant vreesde benadeeld te worden. Vorige week liet teambaas Toto Wolff weten dat Mercedes het nieuwe Concorde Agreement toch zou ondertekenen.

“Deze overeenkomst zorgt voor een stabiele toekomst van de Formule 1”, aldus Jean Todt, president van de internationale autosportfederatie FIA. “Ik ben trots op de manier waarop alle betrokkenen maanden hebben samengewerkt en zijn opgekomen voor de belangen van de sport.”

Ook Chase Carey, de baas van de Formule 1 is opgetogen: “Eerder dit jaar zeiden we al dat het vanwege de coronapandemie langer zou duren. Maar we zijn blij dat we nu alsnog in augustus met alle teams overeenstemming hebben bereikt over de plannen voor de toekomst.”