Froome en Thomas niet naar de Tour

Geraint Thomas en Chris Froome gaan niet van start in de komende Tour de France. Dat heeft INEOS zojuist bekend gemaakt. Froome, inmiddels 35 jaar en viervoudig winnaar van de Tour de France, was al niet in topvorm en zou volgend seizoen overstappen naar het nieuwe team "Israel Start-Up Nation". Het is het tweede jaar op rij dat Froome niet naar de Tour gaat. Ook Geraint Thomas, winnaar van de Tour in 2018, zal dus niet in Frankrijk te bewonderen zijn. 

Team INEOS zal Egan Bernal, winnaar van de Tour de France in 2019, als enige kopman voor de Ronde van Frankrijk presenteren. Bernal kampte vorige week in de Dauphiné met een rugblessure en lijkt vooralsnog ook niet topfit. De schaduwkopman zal Richard Carapaz worden. De winnaar van de Giro in 2019 stapte vorig jaar over van Movistar naar INEOS. Echter is het maar de vraag hoe fit hij is aangezien hij gisteren niet startte in de Giro Dell'Emilia vanwege een kuitblessure. Mogelijk dat ze Carapaz uit voorzorg wilden sparen vanwege de naderende tourstart. 

Team INEOS neemt verder Dylan van Baarle, Luke Rowe, Pavel Sivakov, Andrey Amador, Jonathan Castroviejo en Michal Kwiatkowski mee naar de Tour. De ronde van Frankrijk begint op 29 augustus en duurt tot en met 20 september.